top of page
Zoeken
  • Liesbeth van Houten

Wat levert het op om te bloggen?

Bijgewerkt op: 13 jul. 2021

Je houdt van je vak en je hebt in de loop van de tijd behoorlijk wat kennis opgebouwd. En nu wordt het tijd om die kennis te delen. Waarom? Omdat het bijdraagt aan je bedrijfsimago of aan het interne imago van je afdeling. Omdat het verkeer oplevert naar je website. Omdat anderen kunnen profiteren van alles wat jij weet. En omdat het enorm leuk is om op deze manier contact te leggen met je doelgroep. Het is kortom zonde, om alles wat jij weet voor jezelf te houden.

Blog

Ben jij een gemakkelijke schrijver, dan start je eenvoudig een blog. Heb je wel goede ideeën, maar geen tijd of inspiratie om ze te verwoorden? Daarbij help ik je graag. Maar eerst gaan we ontdekken wat dat bloggen nu precies oplevert in termen van bereik. Want meten is weten, en dat geldt al zeker in communicatieland. Je kunt je geld, je tijd en je energie maar één keer besteden, en daarbij kies je natuurlijk voor het grootst mogelijke rendement.

Gokken

Vroeger zette je een dure advertentie in de krant en kon je alleen maar grofweg gokken hoeveel extra klanten dat opleverde. Hoeveel leuker is het communicatievak geworden sinds we online precies kunnen meten waarmee we bezig zijn! Ben je net zoals ik dol op analyses en cijfers: ik geef je hierbij graag de mijne.

Nieuwe site

Een paar weken geleden lanceerde ik mijn nieuwe website van één pagina. Leuk om te bouwen en nog leuker om positieve reacties te krijgen. Aan de ‘achterkant’ van het systeem kan ik zien wie hem bezoekt; althans, in welke woonplaats diegene woont. Ook zie ik op welke manier of via welk platform mensen op mijn site zijn gekomen.Deze kaart laat de eerste bezoekers zien op mijn nieuwe site www.liesbethvanhouten.com
locaties van de eerste bezoekers op mijn site

Actief

Om een nieuwe site bekendheid te geven zet je hem natuurlijk allereerst op de privépagina’s van je sociale media. Heb je daar al een ruim netwerk opgebouwd dan is dat een geweldige start. Zelf ben ik alleen actief op Facebook en LinkedIn, omdat ik die twee platforms het meest interessant vind. Wil je adverteren voor extra bereik, dan moet je daarnaast bedrijfspagina’s aanmaken.

Facebook

Ik adverteerde mijn site eerst op Facebook en dat werkte prima. Als doelgroep koos ik voor mannen en vrouwen in heel Nederland van dertig tot zestig jaar. In die leeftijdscategorie zitten zelfstandige ondernemers en professionals met een eigen budget om freelancers in te huren. En wat de actieradius betreft: als tekstschrijver kan ik gelukkig prima online werken en dus maakt het niet uit waar mijn opdrachtgevers vandaan komen, zolang de gevraagde tekst maar in het Nederlands is.

Uiteindelijk bereikte deze advertentie in een week 452 mensen, waarvan er tien mijn website bezochten. Dat kostte mij slechts €1,18, dus bijna twaalf cent per nieuwe bezoeker. Dat is nog eens leuk adverteren!


LinkedIn

Op LinkedIn bekeken 1467 mensen de post van mijn privépagina. Althans: bij deze mensen kwam mijn bijdrage voorbij op hun tijdlijn. Het zegt nog niet dat ze echt hebben gelezen wat ik schreef. Ik stel mijn sponsoring op LinkedIn uit tot na deze blog. Zo is het eenvoudiger om over ongeveer een week te zien wat het rendement is van deze post.

Bezoekers website

In totaal is mijn site inmiddels 153 keer bekeken, door 108 unieke bezoekers. Daarvan kwamen er 77 binnen door het intypen van mijn domeinnaam www.liesbethvanhouten.com. Verder had ik 35 bezoekers via Facebook, 30 via LinkedIn, vijf via google en van de resterende zes is het onduidelijk. Al met al leidde dit tot twee nieuwe klanten en één goede lead. Ik ben tevreden met dit resultaat.

Kans

Om het momentum gaande te houden post ik bij deze mijn eerste blog op deze site. Het zou mooi zijn als het weer een duidelijke piek oplevert in de traffic én minimaal één fijne uitdagende klus. Ik houd je graag op de hoogte!


Wil je weten wat ik kan doen voor jou? Heb je een SEO-tekst nodig, een blog, inspiratie voor je social media of communicatieadvies? Besteed je volgende minuut (meer heb je niet nodig) op www.liesbethvanhouten.com.

Bellen kan natuurlijk ook, naar (06) 1985 0 417, of mailen via mail@liesbeth.nu.


Ik kijk uit naar je bericht!93 weergaven0 opmerkingen
bottom of page